Beeldentuin Eenumermaar

Exposanten

Dit seizoen exposeren we werk van Peter Scheedler, Jan Spijk, Oscar de Jong, Hilde van Heuveln, Marjan van Schaik, Maarten Burggraaff, Karin Lesuis, Marjan Blanken, Klaas Kuipers, Tisa Klein Haneveld, Hans Langbroek, Jos Apeldoorn, Guido Schneider, Ruud Groenewegen, Bert Kremer, Greeetje Timmer.

Peter Scheedler

Peter Scheedler was werkzaam als lasser in constructie en staal. In 2010 heeft hij besloten om minder te werken en zich toe te leggen op het maken van metalen objecten. Aanvankelijk maakte Peter uitsluitend toegepaste kunst, nu echter is zijn werk ook abstract en soms figuratief. De in zijn jeugdige jaren opgedane ambachtelijke kneepjes worden door hem gekoppeld aan het vermogen om verschillende materialen (hoofdzakelijk cortenstaal, soms in combinatie met hout) te combineren tot autonome objecten.

www.ruigstaal.nl

Jan Spijk

Jan Spijk is auto-didact en werkt sinds 1994 als beeldhouwer. Zijn werk is zeer veelzijdig van abstract tot figuratief. Hij werkt met verschillende materialen; steen, staal, lood en hout, vaak gecombineerd.

Oscar de Jong

Oscar heeft cursussen lassen en smeden gevolgd, maar is verder autodidact. Hij is bioloog van beroep, wat terug te vinden is in zijn werk. Meestal zijn zijn objecten dan ook dieren of planten, enkele malen groter dan de werkelijkheid. De objecten hebben een ruige afwerking en met weinig staal wordt een open structuur gecreéerd waarin toch het dier in is te herkennen.

www.oscarenhilde.com

Hilde van Heuveln

Hilde maakt haar beelden van grove chamotte, die ze decoreert met slib en oxides. Na een burn-out is ze ca. 15 jaar geleden een cursus keramiek gaan volgen bij het Kunstencentrum. Ze werd zo enthousiast dat ze zelf een oven aanschafte en verder thuis ging werken. De natuur is haar grootste inspiratiebron is; het liefst maakt ze beelden van dieren.

www.oscarenhilde.com

Marjan van Schaik

"Na een aantal cursussen in glas-in-lood en glasfusion ben ik verslingerd geraakt aan het werken met glas. De weerbarstigheid en de transparantie van het materiaal dagen mij iedere keer weer uit een stap verder te gaan. Het is steeds weer een feestje om de oven na de lange stookgang te mogen openenen om te zien of het glas zich zo gedragen heeft als ik had verwacht. Ik vind het fijn om mijn ervaringen te delen in cursussen en workshops."

http://www.glasatelierbreekbaar.nl

Maarten Burggraaff

Belangrijkste inspiratie voor Maarten is het menselijk, meest vrouwelijk, lichaam in al zijn vormen en houdingen. Het werk is gemaakt in natuursteen, gips, aluminium-cement en brons. Maarten: "Vooral bij steen is het een grote uitdaging om een gewenste (of onverwachte) emotie uit te drukken, die steeds vaker meer abstract dan figuratief wordt."

www.steenbeeld.nl

Karin Lesuis

In 2000 ben ik gestart met het beeldhouwen in steen. In eerste instantie onder begeleiding van Gerda Duiverman in Groningen, de laatste jaren ook in mijn eigen werkplaats in Exloo. Als kind heb ik al veel gewerkt met klei, maar beeldhouwen was voor mij thuiskomen. De hardheid van het materiaal, de schoonheid van de steen en het fysieke van het hakken in steen gaven mij veel voldoening. Toch bleef ook plastisch materiaal me trekken en combineerde ik het beeldhouwen met vervaardigen van beelden in brons. Sinds eind 2014, na het volgen van een lascursus in de Stadswerkplaats Groningen, bestaat mijn beeldend werk nu vooral uit grote buitenobjecten in Cortenstaal, vaak gecombineerd met ander metaal of glas. Ik laat mijn werk graag voor zich spreken, laat hierbij ruimte voor de aanschouwer

www.karinlesuis

Marjen Blanken

Met veel plezier heb ik vele jaren in het onderwijs gewerkt. In 2010 ben ik door het volgen van een workshop van Esther v/d Zee in aanraking gekomen met het beeldhouwen. Nu is beeldhouwen mijn grote passie en geef ik al een aantal jaren vorm aan alles wat mij inspireert. Het is voor mij een uitdaging om van een harde ruwe steen een aaibaar beeld te maken. Door het kijken naar kunst in musea en beeldentuinen en door het volgen van workshops (beeldhouwcentrum Koudum) krijg ik nieuwe inspiratie.

www.sculpture-marjenblanken.com/

Klaas Kuipers

Klaas Kuipers is 28 jaar geleden op het ICO in Assen begonnen met beeldhouwen. Hij heeft een eigen atelier de Steengroeve te Assen, waar hij ook les geeft. Hij vindt zijn inspiratie voornamelijk in de natuur en vertaalt dit in een mooi vloeiend gebogen lijnenspel in zijn beelden. Klaas Kuipers werkt vanuit zijn emotie en is in zijn beelden altijd op zoek naar harmonie en evenwicht. Van welke kant men zijn beelden ook bekijkt, het zal altijd een positieve uitstraling hebben. Vaak vertaalt hij zijn gevoelens en ideeén in abstracte vormen, soms in realistische figuratieve beelden. Klaas werkt graag met verschillende soorten steen o.a. in Albast, Serpentijn, Hardsteen en Kalksteen, waarvan sommige gecombineerd met andere materialen.

www.atelierdesteengroeve.nl

Tisa Klein Haneveld

Ik ben geboren in 1953. Als P.M. Huisman-Klein Haneveld ben ik 32 jaar huisarts geweest op het Groninger platteland. In 2011 heb ik mijn dokterstas in de wilgen gehangen. Kort daarna ben ik begonnen met beeldhouwen in steen. Ik leerde van andere beeldhouwers hoe je het gereedschap vast moet houden en ben toen gewoon begonnen. Sinds 2013 ben ik met plezier cursist bij Klaas Kuipers in Assen vooral omdat het stimulerend werkt om met anderen samen te beeldhouwen. Het idee dat je om iets te maken iets moet weghalen vind ik intrigerend. Ik hou van vloeiende lijnen en beelden die vragen om aangeraakt te worden.

Hans Langbroek

Hans Langbroek, schilder en beeldhouwer. Na jaren alleen te hebben geschilderd begon hij in 2009 ook met beeldhouwen. Hij volgde o.a. lessen bij Peggy Eras, bij African Art Promotion en bij Christine Sielcken in Pietrasanta in Toscane.

http://www.hanslangbroek.com

Jos Apeldoorn

Jos Apeldoorn, geboren 31 juli 1952. Opgegroeid bij de timmerwerkplaats van zijn vader waar hij speelde met hout, tekende en als kind stiekem schilderijen maakte. In 2002 naar buiten getreden met het maken van houten beelden via het project éAdelbertusakkeré waar hij 3 manshoge beelden heeft gemaakt van de monnik Adelbert, graaf Dirk de 1e en voormalig bewoner en tevens mijn grootvader Dirk Schuit. Vanaf 2004 geeft hij workshops in het Glazen Houtlokaal in zijn woonplaats Egmond-Binnen.

http://www.josapeldoorn.nl

Guido Schneider

Guido Schneider is geboren in 1941 te Wuppertal, Duitsland. Op jonge leeftijd leert hij tekenen en schilderen en later beeldhouwen. Hier onwerpt hij exclusieve handgemaakte messen in opdracht voor verzamelaars van over de hele wereld. Door zijn drukke werkzaamheden lukt het hem pas in 1998, na zijn pensionering, te beginnen met beeldhouwen. In het begin zijn het houten beelden, maar al gauw gaat hij over op steen. Vele soorten komen aan de beurt: serpentijn, albast, onyx, marmer, kalksteen, travertin, diabas en graniet. In de eerste jaren bestaan de beelden uit dieren, bloemen, koppen en enkele abstracte sculpturen. Nu zijn het vooral gestileerde menselijke torso's soms met een vleugje erotiek.

http://www.guidoschneider.nl/

Ruud Groenewegen

Ruud Groenewegen is een veelzijdig beeldhouwer, die zich op een breed vlak heeft ontwikkeld. Hij maakt beelden van bruine albast, Portugees marmer en serpentijn. Een belangrijk onderdeel van zijn werk is het zoeken naar vorm, kleur en structuur. Toen Ruud op 65-jarige leeftijd met pensioen ging zocht hij een hobby en vond deze in het creatief bezig zijn met steen. Na een aantal lessen beeldhouwen kwam hij erachter dat hij de verborgen gave had om de creatieve spinsels van zijn hersenen om te zetten in beelden die hij creéerde vanuit stukken/brokken steen. omdat marmer harder is dan speksteen, heeft hij gekozen voor Portugees marmer.

Greetje Timmer

Greetje Timmer boetseert en maakt beelden van brons. Ze werkt voornamelijk figuratief. Het boetseren van model naar menselijk lichaam vindt ze erg boeiend. Ze maakt dan ook voornamelijk mensfiguren.

http://https://www.facebook.com/Beelden-Greetje-Timmer-2290080967888638//


www.eenumermaar.nl