Beeldentuin "Eenumermaar"

Exposanten

Dit seizoen exposeren we werk van Tisa Klein Haneveld, Nell Verbeek, Frans Egberink, Evelien Limbeek, Anneke Grootonk,Babet Straasheijm, Peter Scheedler, Jan Spijk, Oscar de Jong, Hilde van Heuveln, Maarten Burggraaf, Marjen Blanken, Ina Zeewuster, Nanda van der Vliet, Alexandra Veneman, Klaas Kuipers.

Tisa Klein Haneveld

Ik ben geboren in 1953. Als P.M. Huisman-Klein Haneveld ben ik 32 jaar huisarts geweest op het Groninger platteland. In 2011 heb ik mijn dokterstas in de wilgen gehangen. Kort daarna ben ik begonnen met beeldhouwen in steen. Ik leerde van andere beeldhouwers hoe je het gereedschap vast moet houden en ben toen gewoon begonnen. Sinds 2013 ben ik met plezier cursist bij Klaas Kuipers in Assen vooral omdat het stimulerend werkt om met anderen samen te beeldhouwen. Het idee dat je om iets te maken iets moet weghalen vind ik intrigerend. Ik hou van vloeiende lijnen en beelden die vragen om aangeraakt te worden.

Nell Verbeek

In 2005 maakte ik kennis met het beeldhouwen via een 2-daagse workshop in Nuth. Een nieuwe 'liefde' was geboren.Sindsdien bewerk ik met veel plezier 'een steen tot beeld'. Het is als een hechte samenwerking tussen de steen en mij. Als uiteindelijk -na de laatste bewerking- de prachtige kleuren zichtbaar worden...... voelt dat als een cadeautje!

Frans Egberink en Evelien Limbeek

Wij hebben beiden jarenlange ervaring. De een met het bewerken van glas, de ander met het bewerken van metaal en hout. Doordat we onder één dak zitten, doch in gescheiden ruimtes, vinden we het een uitdaging om onze kennis om te zetten in unieke kunstwerken/objecten.

Anneke Grootonk

Na jaren te hebben geboetseerd naar levend (naakt)model was het tijd voor een nieuwe uitdaging.Anneke maakte de overstap naar beeldhouwen in steen. Het is een nieuwe passie geworden. Veel meer dan klei voegt de steen iets toe aan het beeld. Door de huid van de steen die tevoorschijn komt na het polijsten, krijgt het beeld een extra dimensie en dit is iedere keer weer een verrassing!

Babet Straasheijm

Babet is metaalkunstenaar. Zij vindt haar inspiratie in de natuur. Ze maakt bloemen, (fantasie-)vogels en andere dieren. Ze werkt veel in corten staal

Peter Scheedler

Peter Scheedler was werkzaam als lasser in constructie en staal. In 2010 heeft hij besloten om minder te werken en zich toe te leggen op het maken van metalen objecten. Aanvankelijk maakte Peter uitsluitend toegepaste kunst, nu echter is zijn werk ook abstract en soms figuratief. De in zijn jeugdige jaren opgedane ambachtelijke kneepjes worden door hem gekoppeld aan het vermogen om verschillende materialen (hoofdzakelijk cortenstaal, soms in combinatie met hout) te combineren tot autonome objecten.

www.ruigstaal.nl

Jan Spijk

Jan Spijk is auto-didact en werkt sinds 1994 als beeldhouwer. Zijn werk is zeer veelzijdig van abstract tot figuratief. Hij werkt met verschillende materialen; steen, staal, lood en hout, vaak gecombineerd.

Oscar de Jong

Oscar heeft cursussen lassen en smeden gevolgd, maar is verder autodidact. Hij is bioloog van beroep, wat terug te vinden is in zijn werk. Meestal zijn zijn objecten dan ook dieren of planten, enkele malen groter dan de werkelijkheid. De objecten hebben een ruige afwerking en met weinig staal wordt een open structuur gecre�erd waarin toch het dier in is te herkennen.

www.oscarenhilde.com

Hilde van Heuveln

Hilde maakt haar beelden van grove chamotte, die ze decoreert met slib en oxides. Na een burn-out is ze ca. 15 jaar geleden een cursus keramiek gaan volgen bij het Kunstencentrum. Ze werd zo enthousiast dat ze zelf een oven aanschafte en verder thuis ging werken. De natuur is haar grootste inspiratiebron is; het liefst maakt ze beelden van dieren.

www.oscarenhilde.com

Maarten Burggraaff

Belangrijkste inspiratie voor Maarten is het menselijk, meest vrouwelijk, lichaam in al zijn vormen en houdingen. Het werk is gemaakt in natuursteen, gips, aluminium-cement en brons. Maarten: "Vooral bij steen is het een grote uitdaging om een gewenste (of onverwachte) emotie uit te drukken, die steeds vaker meer abstract dan figuratief wordt."

www.steenbeeld.nl

Marjen Blanken

Met veel plezier heb ik vele jaren in het onderwijs gewerkt. In 2010 ben ik door het volgen van een workshop van Esther v/d Zee in aanraking gekomen met het beeldhouwen. Nu is beeldhouwen mijn grote passie en geef ik al een aantal jaren vorm aan alles wat mij inspireert. Het is voor mij een uitdaging om van een harde ruwe steen een aaibaar beeld te maken. Door het kijken naar kunst in musea en beeldentuinen en door het volgen van workshops (beeldhouwcentrum Koudum) krijg ik nieuwe inspiratie.

www.sculpture-marjenblanken.com/

Ina Zeewuster

Ina Zeewuster is een veelzijdig kunstenaar. Naast beeldhouwen werkt ze ook met glas en textiel. Voor haar werk laat ze zich vooral inspireren door de natuur. www.inazeewuster.nl

Nanda van der Vliet

Ze werkt met klei, boetseerwas (voor brons) en met diverse soorten steen ,vooral speksteen, albast en serpentijn. Ze werkt op twee manieren, de vorm opbouwend vanuit het niets (klei en was) en de vorm halen uit de steen. Ze vindt het leuk om naar mensen te kijken en de humor te ontdekken in alledaagse mensen, let dus op: U wordt bekeken!!!!!! Ze volgde een cursus keramiek aan de Vrije Universiteit in Hilversum en kreeg vier jaar les in boetseren aan de Vrije Universiteit Amersfoort. Ze heeft haar eigen atelier in Maarn waar ze les geeft en exposeert.

www.nandarta.nl

Alexandra Veneman

Alexandra kwam vijftien jaar geleden in aanrakingmet het pottenbakken en later met het handvormen van klei. Sinds vijf jaar is ze beroepsmatig bezig door o.a. het geven van cursussen en workshops keramiek. Ze werkt met verschillende kleisoorten, soms in combinatie met andere materialen zoals ijzer, roestvrijstaal of hout. Ook houdt ze zich bezig met raku- en pitfire stoken. www.keramiekalexandraveneman.nl

Klaas Kuipers

Klaas Kuipers is 30 jaar geleden op het ICO in Assen begonnen met beeldhouwen. Hij heeft een eigen atelier de Steengroeve te Assen, waar hij ook les geeft. Hij vindt zijn inspiratie voornamelijk in de natuur en vertaalt dit in een mooi vloeiend gebogen lijnenspel in zijn beelden. Klaas Kuipers werkt vanuit zijn emotie en is in zijn beelden altijd op zoek naar harmonie en evenwicht. Van welke kant men zijn beelden ook bekijkt, het zal altijd een positieve uitstraling hebben. Vaak vertaalt hij zijn gevoelens en ideeën in abstracte vormen, soms in realistische figuratieve beelden. Klaas werkt graag met verschillende soorten steen o.a. in Albast, Serpentijn, Hardsteen en Kalksteen, waarvan sommige gecombineerd met andere materialen.

www.atelierdesteengroeve.nl


www.eenumermaar.nl