Beeldentuin "Eenumermaar"

Exposanten

Dit seizoen exposeren we werk van Hans Langbroek, Ed van Hagen, Elselien Taconis, Ans Pelgrim, Peter Scheedler, Jan Spijk, Gerrit van Emous, Marjan van Schaik, Wim de Boer, Maarten Burggraaff, Guido Schneider.

Hans Langbroek

Hans Langbroek, schilder en beeldhouwer. Na jaren alleen te hebben geschilderd begon hij in 2009 ook met beeldhouwen. Hij volgde o.a. lessen bij Peggy Eras, bij African Art Promotion en bij Christine Sielcken in Pietrasanta in Toscane.

http://www.hanslangbroek.com

Ed van Hagen

Ed van Hagen werkt in hardsteen en maakt ook beelden van keramiek en brons. Een van zijn meest recente werken is de serie vissen die door middel van raku stoken volledig tot leven komen.

http://http://www.beeldhouweredvanhagen.nl

Elselien Taconis

Na bijna 35 jaar te hebben gewerkt als wiskundige aan de Erasmus Universiteit Rotterdam maakt Elselien sinds een jaar of zeven beelden. Sinds 2009 volgt zij lessen aan de vrije academie in Rotterdam. Voor het merendeel werk zij met steen en hout, maar af en toe maakt ze een uitstapje naar beelden in brons of in in beton.

http://http://http://www.taconis-beelden.nl/

Els Pelgrim

Ans Pelgrim is zich de laatste jaren vooral gaan richten op het maken van keramische beelden. Haar vrouwenfiguren zijn er in alle maten en vormen. Veel beelden worden nabewerkt in raku-techniek of glazuren. Daarnaast werkt Ans Pelgrim voor haar vrouwenfiguren met speksteen.

Peter Scheedler

Peter Scheedler was werkzaam als lasser in constructie en staal. In 2010 heeft hij besloten om minder te werken en zich toe te leggen op het maken van metalen objecten. Aanvankelijk maakte Peter uitsluitend toegepaste kunst, nu echter is zijn werk ook abstract en soms figuratief. De in zijn jeugdige jaren opgedane ambachtelijke kneepjes worden door hem gekoppeld aan het vermogen om verschillende materialen (hoofdzakelijk cortenstaal, soms in combinatie met hout) te combineren tot autonome objecten.

www.ruigstaal.nl

Jan Spijk

Jan Spijk is auto-didact en werkt sinds 1994 als beeldhouwer. Zijn werk is zeer veelzijdig van abstract tot figuratief. Hij werkt met verschillende materialen; steen, staal. lood en hout, vaak gecombineerd.

Gerrit van Emous

Gerrit van Emous ( geb. 1959 ) is geboren en getogen in Putten op de Veluwe. Sinds ca 15 jaar maakt hij beelden, voornamelijk in brons en staal. Met zijn bronzen beelden wil hij vooral expressiviteit uitdrukken in met name sportfiguren, sommige schijnbaar gevangen in een driedimensionale “ filmstill”. Verder heeft hij veel beelden gemaakt van dieren. Zijn ambitie is om grote beelden te maken. Dit doet hij in staal.

http://www.emous.nl/

Marjan van Schaik

"Na een aantal cursussen in glas-in-lood en glasfusion ben ik verslingerd geraakt aan het werken met glas. De weerbarstigheid en de transparantie van het materiaal dagen mij iedere keer weer uit een stap verder te gaan. Het is steeds weer een feestje om de oven na de lange stookgang te mogen openenen om te zien of het glas zich zo gedragen heeft als ik had verwacht. Ik vind het fijn om mijn ervaringen te delen in cursussen en workshops." Na figuratief werk ben ik overgestapt op een meer abstracte vormgeving in steen.

http://www.glasatelierbreekbaar.nl

Wim de Boer

In het voorend van de laatste dorpsboerderij van Winsum heeft Wim de Boer sinds 1998 zijn keramiek-atelier. Hij voelt zich thuis in het Reitdiep-gebied, het Groninger land met zijn wierden, prielen,maren en dijken omzoomd door het Wad. De indrukken die hij hier opdoet zijn van grote invloed op zijn werk. Zijn bijzondere handgevormde collectie vazen, schalen en objecten vormen een eenheid met dit landschap

http://www.voorend56.nl

Maarten Burggraaff

Belangrijkste inspiratie voor Maarten is het menselijk, meest vrouwelijk, lichaam in al zijn vormen en houdingen. Het werk is gemaakt in natuursteen, gips, aluminium-cement en brons. Maarten: "Vooral bij steen is het een grote uitdaging om een gewenste (of onverwachte) emotie uit te drukken, die steeds vaker meer abstract dan figuratief wordt."

www.steenbeeld.nl

Guido Schneider

Guido Schneider is geboren in 1941 te Wuppertal, Duitsland. Op jonge leeftijd leert hij tekenen en schilderen en later beeldhouwen. Hier onwerpt hij exclusieve handgemaakte messen in opdracht voor verzamelaars van over de hele wereld. Door zijn drukke werkzaamheden lukt het hem pas in 1998, na zijn pensionering, te beginnen met beeldhouwen. In het begin zijn het houten beelden, maar al gauw gaat hij over op steen. Vele soorten komen aan de beurt: serpentijn, albast, onyx, marmer, kalksteen, travertin, diabas en graniet. In de eerste jaren bestaan de beelden uit dieren, bloemen, koppen en enkele abstracte sculpturen. Nu zijn het vooral gestileerde menselijke torso's soms met een vleugje erotiek.

http://www.guidoschneider.nl/


www.eenumermaar.nl